O Anzhe-tu

Glasba mi je od nekdaj pomenila veliko, danes pa je moja energija, moj vdih in izdih, moja motivacija in nekaj, kar se lahko igra z mojimi čustvi in to spoštujem,” so besede Anzheta, glasbenika, kitarista in pevca iz Kranjske Gore, ko pomisli na to, kaj mu pomeni glasba.

Sicer pa simpatični Gorenjec že polovico svojega življenja posveča preučevanju, učenju in izvajanju glasbe, v katero se je zaljubil že pri 11-ih letih, ko se je v šoli izognil uri Slovenščine, da je lahko prvič javno nastopal. Od takrat pa kitare ni več izpustil iz rok, celo še več, v srednji šoli, ko je bilo “popularno” kaditi, je on raje varčeval denar in si kupil prvo električno kitaro znamke Jackson, ki ga je na svoj vrat priklenila tudi do 5 ur na dan. Kmalu pa so potem v domači Kranjski Gori ustanovili band, trio, imenovan Angels Dirty. “Pisali smo angleške komade, obarvane z alter agresivnimi zvoki. Bili smo čisti natur bend, pristni, s precej temačno ideologijo in netipičnimi riffi. Za vrhunec smo nastopali v Kud France Prešeren, ko sem imel sam 17 let,” pove Anzhe. Ob razpadu banda pa je bila pred njim precej težka preizkušnja, saj je imel veliko željo nastopati, pa zaradi kraja v katerem živi, ni imel prav veliko možnosti najdi somišljenike.

Anzhe-promo-05

Leta 2011 je Anzhe prvič nastopal tudi v tujini, in sicer v Newcastlu, kamor se vrača še danes, saj so ga ljudje dobro sprejeli, potem pa še v Munchnu in pa na Cipru, kjer je doživel več kot si je predstavljal pred odhodom tja. “Na Cipru so me najeli kot akustičnega glasbenika v Irish Pubu, a ni šlo vse po planih in moral sem poiskati drugačne vire zaslužka kot glasbenik. Uspelo mi je že drugi dan in tako sem pol leta preživel v odbitem žurerskem mestu Ayia Napa ter doživel stvari, ki se mi kot glasbeniku v Sloveniji verjetno ne bi pripetile. Od totalnega nespoštovanja do kovanja med zvezde, solz na koncerih, itd. V šestih mesecih sem opravil preko 120 koncertov in bil praktično prvič v življenju 100% posvečen samo in izključno glasbi. Prepeval in igral sem na različnih lokacijah, tako v hotelih s petimi zvezdicami kot tudi v barih na najbolj žurerski glavni ulici. Naučil sem se prilagajanja, saj nikakor nisem mogel izvajati istega programa. Naučil sem se nekaj ruskih pesmi in tako pritegnil pozornost tudi pri večinskih ruskih gostih. V tem času sem našel notranji mir v drugi zvrsti glasbe in električno kitaro zamenjal za akustično,” z žarom v očeh razlaga Anzhe, ki v tem letu predstavlja svoj prvi single z naslovom Poganja me poet. Pesem je sinonim za življenje posebnežev in opozarja na dejstvo, da nismo vsi enaki, nimamo enakih ciljev in ne živimo vsi istega življenja. Opozarja na karakterne razlike, potihem poziva na strpnost soljudi in opravičuje netipično obnašanja z namenom doseganja zastavljenih ciljev. “Komad je prav tako predstavitev mene, moje vizije, razmišljanja in truda, ki sem ga v svoj način življenja vložil.”

 

One thought on “O Anzhe-tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *