VSE SE ZAČNE Z -

Neskončno željo po ustvarjanju glasbe, petjem in risanjem nasmehov na obraze poslušalcev.

Pozdravljen/a,

če tole bereš, potem te verjetno nekaj malega zanima o meni. Rojen sem leta ’84 na Jesenicah, živim pa v idilični Kranjski Gori, objet z mogočnimi gorami, prelepimi jezeri in čudovito naravo. Rad se ukvarjam s športom in obožujem poletne dni, ko lahko vsrkavam sončno energijo in uživam v dolgih poletnih dnevih. V poletnem času me izven odra tako velikokrat lahko srečaš na kakšni kolesarski turi.

Z glasbo se ukvarjam že od malih nog, čeprav se v družini s tem ni nikoli nihče ukvarjal profesionalno. Pr 11-ih letih sem nastopil na festivalu “Korajža velja” in se s Smolarjevo pesmijio “20 ljubic” podal v glasbene vode. Naslednji korak za mladega fanta je seveda učenje kitare in to sem tui storil. Še več – pri približno 13 letih sem imel že svoj 1. album z 11 avtorskimi pesmimi, ki smo ga posneli pri Nejcu in Mihu D., albuma pa žal v roki nimam. Vneto ga iščem že vsaj dve leti in upam, da ga bo kdo od sošolcev našel nekje na podstrešni. Na albumu je bila tudi pesm “Nor v norišnici”, ki sem jo kot najmlajši “kavčavtor” zapel pri Mojci Mavec v oddaji Pomp. Še danes se spomnim kako me je takrat bolel zob.

V srednji šoli sem odigral svoj prvi samostojni koncert za kišto pira, kasneje pa smo ustvarili band. Trio z imenom Angels Dirty, preigravali smo neke vrste psihadelični progresivni rock. Če koga zanima – te posnetke imam. Potem se mi je pač dogajala srednja šola, obiskoval sem Elektrotehniško-računalniško strokovno šolo in gimnazijo Ljubljana ter bival v dijaškem domu Tabor. Klicali smo ga tudi zapor in še danes ne vem kako sem s svojim karakterjem zdržal tam notri. Učil sem se in treniral kitaro, po več ur dnevno. Vsekakor mi za to izkušnjo ni žal, šola mi je šla odlično, spoznal sem tudi ogromno super ljudi in z nekaterimi sem v kontaktu še danes. Med drugim je tudi Jure Doles, ki je nedavno bobnal zame. V internatu bila sva soseda.

Leta 2013 sem za pol leta odpotoval za Ciper in tam sem se za svoj kruh prvič preživljal izključno z glasbo. Zgodilo se je marsikaj, več boš našel/la v katerem od mojih blogov. Vsekakor izkušnja, ki sem jo krvavo potreboval. Takrat sem težke ritme električne kitare prvič zamenjal za nežne zvoke akustike in v te zvoke sem se zaljubil. To ljubezen gojim še danes, akustična kitara ti nekako vrača, ko se s trupom odziva na tvoje igranje.

2014 sem izdal prvi singel z naslovom “Poganja me poet”, ki ga najdeš pod zavihkom Video. S tem komadom sem se predstavil in se odločil, da bom nadaljeval s pisanjem pesmi. 2015 sta bila izdana dva singla, “V nebo” in pa “Dobro veš”. Za pesem “V nebo” smo posneli tudi prvi videospot. Nekaj mesecev sem imel pripravljeno melodijo na nov single in 2016 je bil izdan tudi 4. z naslovom “Pozitiven song”. Za njega smo posneli super simpatičen videospot, pesem pa je lahka in pozitivna. Vsekakor ti priporočam, da si jo poslušaš.

Med zadnjim singlom in do danes sem lovil nove priložnosti, iskal sem svoj prepoznavi stil v pisanju besedil, iskal sem pomoč pri pomembnih ljudeh glasbene industrije, a kljub vsemu na koncu ostal sam, s polno košaro praznih obljub. Ob strani mi stoji Mojband in po kakšen nasvet se večkrat obrnem na njih. Zgodba ni končana, pisal jo bom naprej in v letu 2020 vsekakor lahko pričakuješ vsaj en nov single. Če bo radio uspešnica ne vem, sem pa prepričan, da bo našel svoje mesto med poslušalci.

Hvala, ker si tole prebral/a do konca in hvala, ker me podpiraš.